Een religieuze vereniging die het vloeken tot de integrale geloofsbeleving rekent. Bekend van de tierende tochten en vloekworkshops. Voor erkenning van de Paashaas als onderdeel van de Heilige Vier-eenheid.

Sakkerloot in trekstaking tegen verbod ritueel schillen

Redactie
22 Jun 2011
13:55
Sakkerloot in trekstaking tegen verbod ritueel schillen}
Door alle ophef rond het ritueel onverdoofd slachten blijft het een beetje stil rondom het mogelijk verbod op het ritueel schillen van aardappelen. Toegegeven, het is geen wijdverbreid gebruik, maar toch schrijven een aantal religieuze stromingen, waaronder de onze, voor dat een aantal groenten/fruitsoorten ritueel geschild dan wel gepeld dienen te worden.

Meest bekend is het ritueel schillen van aardappels, tegen de schilgroei in, met een bot mesje. Minder bekend is echter het ritueel pellen van mandarijnen en sinaasappels: het opvangen van sap/pulp in het oog is hierbij niet optioneel! Voor wie onbekend is met onze gebruiken: in Staphorst laten we ons fruit pellen door vrouwen, kinderen of mannen zonder baard. Boetedoening heet dat. De groentebescherming, alsmede de vrouwenbeweging, de Unie van Minderjarigen en Gilette proberen nu helaas een stokje te steken achter deze unieke, prachtige gebruiken en de politiek loopt er als een ritueel onthoofde kip achteraan.

U begrijpt dat wij dit niet pikken! Als voor onverdoofd slachten een uitzondering gemaakt kan worden, dan ook voor ritueel schillen! Om ons pleidooi kracht bij te zetten gaan wij per direct in trekstaking - wij stoppen met het eten van ritueel geschilde groeten. Wij doen graag een beroep op uw humaniteit. Als u uw geloofsbroeders liever niet ziet wegkwijnen aan een stevige trek: doe wat u kan, bel uw volksvertegenwoordiger, doneer geld, verander uw stemgedrag....maar die iets! Ook u kunt uw steentje bijdragen!